понедељак, 28. септембар 2015.

Inglot Duraline


E koliko sam dugo želela ove magične kapi koje svaku senku mogu da pretvore u ajlajner! Inglot Duraline je jedan multifunkcionalan proizvod koji umnogome može da vam pomogne i učini šminkanje zanimljivijim. Dolazi u kutijici u kojoj je staklena bočica od 9ml, a košta 1260 dinara, što je po meni odlična cena za Inglot sobzirom da ovaj brend ima malo jače cene, a Duraline ćete zaista sporo trošiti.


Oh how long I've wanted these magic drops that turn any eyeshadow into eyeliner! Inglot Duraline is a multifunctional product that can greatly help you and make makeup application even more interesting. It comes in a box in which is a glass bottle of 9 ml, and it costs 1260 RSD, which is in my opinion a great price for Inglot which has a slightly higher prices, and also Duraline will really last you quite a long time.


Bočica ima poklopac od čvrste plastike sa staklenom pipetom kojom se kapi doziraju. Duraline je veoma svestran proizvod pa par kapi iz ove pipete mogu da učine zaista svašta - pomešane sa bilo kojom senkom ili pigmentom prave ajajner ili pak senku za ceo kapak (mada u ovom slušaju možda bi vam ona bila preteška), osvežava suve maskare, suve gel ajlajnere i skoro bilo koji komad šminke koji se s vremenom osušio. Evo ga i sastav:


The bottle has a lid made of hard plastic with a glass pipette which administers drops. Duraline is a multi-purpose product and a few drops from the pipette can really do many things - mixed with any eyeshadow or pigment will make an eyeliner or eyeshadow for the entire eyelid (although this may be too heavy in some cases), it refreshes dry mascara, dry gel eyeliner and almost any make-up product which is dry. Here are the ingredients:


Ja sam ga za sada najčešće ipak koristila da dobijem raznobojne ajlajnere tako što malu količinu senke zgrebem u jednu posudicu i na nju zatim iskapam kap ili dve Duraline-a. Nakon što se senka pomeša sa kapima, ne gubi na intenzitetu boje, a ako je sa metaličnom završnicom, nakon nanošenja i sušenja taj odsjaj će biti vidljiv.


For now I mostly used it to get colourful eyeliners by scratching off a bit of eyeshadow into a container and then pouring in a drop or two of Duraline. After the eyeshadow is mixed with drops, it does not lose its colour intensity, and if it has a metallic finish, after application and drying, the metalic reflection will be visible.



Senke se vrlo lako rastvore i pomešaju sa kapima, i dok su u posudici ne suše se prebrzo tako da ćete imati vremena da lepo izvučete linije. Nakon nanošenja suše se prilično brzo, nakon možda 20 do 30 sekundi. Taman dovoljno vremena za lagano nanošenje, a da nakon toga ne čekamo predugo. U zavisnosti od senke jedan ili dva sloja su sigurno dovoljni za ujednačenu boju linije. Nemojte da nanosite previše slojeva, pošto će u tom slučaju linija pucati, i osećate je na kapcima.


The eyeshadows are easily dissolved and mixed with drops, and while in the container they wont dry too quickly so you have time to make nice lines. After applying they dry pretty quickly, after perhaps 20 to 30 seconds. Just enough time for easy application, and after that we don't need to wait too long. Depending on the eyeshadow one or two layers are enough for even colour. Do not apply too many layers, because in that case the line can crack, and you'll also feel it on the eyelids.



Trajnost je prilično dobra. Linija ostaje na mestu ceo dan. Međutim treba imati u vidu da je to u idealnim uslovima. Ako jače protrljate skinućete deo sigurno, takođe  nije mnogo otporan ni na suze i znoj pa i to može po malo da razmrlja liniju. Linije neće biti preosetljive, ali bih ipak volela da je Duraline samo malo izdržljiviji. Ne može se na primer nikako porediti sa najizdržljivijim gel i tečnim ajlajnerima koje sam isprobala, kao npr. Essence vodootpornim Liquid Ink ajlajnerom, kao ni Inglotovim gel ajlajnerom.


Durability is pretty good. The line stays in place all day. However, you should bear in mind that this is in ideal conditions. If you rub your eyes a bit stronger you'll certainly remove a part, and also it is not very resistant to tears and sweat, and it will become a bit smudged. The lines are not too sensitive, but I'd still like Duraline to be just a little more durable. It cannot, for example, be compared to most durable gel and liquid eyeliner that I have tried so far, for example. Essence waterproof Liquid Ink eyeliner, or Inglot gel eyeliner.


Na sledećih nekoliko slika možete da vidite kako Duraline u kombinaciji sa crvenom Artdeco senkom izgleda u akciji:


On the following photos you can see how Duraline together with red Artdeco eyeshadow looks in action:





I pored ne baš savršene izdržljivosti, veoma sam zadovoljna Duraline-om i mnogo sam srećna što sam ovaj proizvod konačno nabavila. Da li ga i vi koristite i kakvi su vaši utisci?

Informacije i ocene
Cena1260 RSD
Gde kupitiInglot
Vrste1
Da li bih ga ponovo kupilaDa
Pakovanje5/5
Cena4/5
Multifunkcionalnost5/5
Nanošenje5/5
Trajnost3/5
Ukupna ocena4/5
ZaProtiv
- Cena
- Savršena brzna sušenja

- Lako se meša sa senkama
- Multifunkcionalan
- Lako nanošenje ajlajnera
- Nije otporan na jači dodir 
  vodu i znoj
- Moguće skidanje u toku dana


Despite the not-so-perfect durability, I am very satisfied with Duraline and I am very happy that I finally got this product. Do you use Duraline and what are your impressions?

Information and scores
Price1260 RSD
Where to buyInglot
Types1
Would I buy it againYes
Packaging5/5
Price4/5
Multifunctional5/5
Application5/5
Durability3/5
Total Score4/5
ProsCons
- Price
- Perfect drying time
- Easy to mix with eye shadows
- Multifunctional
- Easy eye liner application
- Not resistant to harder touch,
  water and sweat
- Possible erasing during the day 

14 коментара:

  1. Super,bas interesantna stvarcica!Pozz,Sanda

    ОдговориИзбриши
  2. Jao, nikako da ga kupim, a baš mi treba za osvežavanje osušenih gel ajlajnera. Mnogo mi se sviđa što može i da od senke napravi lajner.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam ga re svega zbog ajlajnera i kupovala. Ali isto sam sto godina planiral da ga uzmem. Onda par puta i odem do prodavnice a oni ga rasprodali. I tako se to sve oduzilo.

      Избриши
  3. Godinama razmatram kupovinu i nikako, ali nisam znala da nije naročito postojan, to mi je sad neprijatno iznenađenje :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma i ja sam ocekivala malo vise moram priznati. Svisu govorili kako je trajan, al ja nekako uvek uspem da pipnem oko i da malo unistim liniju. A to mi se bas i ne desava kad namazem obicne ajlajnere.

      Избриши
  4. Odlična ideja i sviđa mi se efekt, ali ta mi slaba trajnost i nije plus. Nekako pobija svrhu radi koje ga kupiš ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da al nije bas ni tolikooo osetljiv. Ne mogu da prilegnem popodne sa sminkom ali ako sam na poslu i treninzima ali ne trljam oci stoji na mesru :)

      Избриши
  5. Meni je ovo zaista odlican proizvod i sigurno cu ga ponovo kupiti cim ga potrosim. Slazem se da kombinacija njega i bilo koje senke ne daje bas postojan lajner. Tu sam se i ja razocarala. Ja sam mu nasla jos jednu odlicnu namenu. Imam nekoliko trajnih Essence olovaka odlicne postojanosti i boja ali ih je bilo nemoguce naneti. Onda sam se dosetila da ih prebacim u kutijicu i dodam malo ove cudesne tecnosti. I Voila! Dobila sam odlican gel lajner koji sad nanosim cetkicom. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Interesuje me da li se ovaj proizvod nakanapa u suve gel alajnere (jer za to mi najvise treba) prilikom svakog puta kada zelim da koristim gel alajner ili samo kada primetim da je g. alajner sasusen?

    ОдговориИзбриши
  7. Nisam skroz sigurna sta pitas cudno si formulisala. Pazi nema potrebe da nakapavas ako ajlajnee nije suv, a kad jeste kapnes pre koriscenja. e sad taj deo ce se osusiti posle jer se duraline susi pa ces mozda vec sledeci put opet morati da kapas :)

    ОдговориИзбриши