уторак, 17. јун 2014.

Vichy Capital Soleil SPF 50 Tinted Dry Touch Face Fluid


Ovo leto mnogi brendovi izbacili su dosta novih proizvoda za lice sa zaštitnim faktorom, te ovo leto obećava vrlo zanimljiva testiranja. Volim BB kreme, volim i kreme sa SPF-om, tako da me je nova Vichy BB krema sa visokim faktorom SPF 50 baš obradovala i zanimala.


This summer, many brands have launched some new products for face sun protection, and this summer I'm expecting some very interesting reviews. I love BB creams, I like creams with SPF included, so the new Vichy BB cream with a high SPF factor of 50 made me very happy and interested.


Ova BB krema dolazi u kartonskoj kutiji u kojoj je tubica od 50ml. Rok trajanja je 12 meseci od otvaranja. Namenjena je osetljivoj koži, bez parabena je, hipoalergena, vodootporna i fotostabilna. Naravno sadrži Vichy termalnu vodu. Košta 1825 dinara.


This BB cream comes in a cardboard box with a tube of 50ml. Shelf life is 12 months from opening. It is designed for sensitive skin, without parabens, is hypoallergenic, water-resistant and photostable. Naturally, it contains Vichy thermal water. Costs 1825 RSD.



Otvor na tubi nije mnogo mali, ali kako je formula malo gušća doziranje je vrlo lako. Boja je srednje tamna ali vuče na narandžasto te neće odgovarati osobama koje su baš svetle ili imaju baš hladan podton. Za mene kojoj npr. jako dobro odgovara Vichy Teint Ideal puder u nijansi 25 Sand, vrlo lepo leži i ova boja. U principu prekrivanje ove BB kreme je srednje i boja se dosta prilagodi tenu tako da svi koji su dobili malo boju i imaju žućkastu kožu mogu da je nose. Evo ga i sastav:


The opening of the tube isn't that small, but as the formula is a bit thicker dosing is very easy. The colour is medium dark and pulls to orange, so it won't sit well with people who have very light skin or a really cool undertone. For me, for example, Vichy Teint Ideal in shade 25 Sand is a good mach, so this BB cream also fits nicely with my skin colour. In general coverage of this BB cream is medium and colour blends with the complexion well, so everyone who got a little tan and has a yellowish skin can wear it. Here are the ingredients:


Formula ove BB kreme je vrlo zanimljiva. Namenjena je mešovitoj i masnoj koži. Malo je gušća (iako piše da je fluid) i brzo se suši pa je ja nanosim prstima i brzo razmazujem. Dovoljno mi je oko zrna graška za celo lice, koje rasporedim na nekoliko mesta i razmažem. Kada se razmaže baš lepo ujednači ten i daje mat izgled. Takođe prilično dobro održava mat izgled kože i po nekoliko sati, pa sam mirna sa mojom sjajnom T zonom.


The formula of this BB cream is very interesting. It is designed for mixed and oily skin. It's a bit thicker (although it says that it's a fluid) and dries quickly and so I apply it quickly with my fingers. About a pea size is enough for the entire face, which I apply on a few places and smear. When smeared it really nicely unifies the complexion and gives a matte finish. It keeps that matte look for several hours, so I'm at peace with my shiny T zone.


Nakon jedno 3 ili 4 sata kada se dovoljno sebuma nakupi iako ne izgledam jako sjajno osećam kako BB krema samo leži preko sebuma i prstima mogu da je razmažem i pomerim što mi se ne sviđa mnogo. Ako imate neke suve delove kože ova BB krema će to malo naglasiti. Najbolja je za osobe sa normalnom, mešovitom i srednje masnom kožom. Takođe postoji verzija ove BB kreme i za normalnu i suvu kožu.


After a 3 or 4 hours when enough of sebum accumulates it doesn't look very good and I feel that this BB cream just sits on top of the sebum and I can move it with my fingers, which I don't like that much. If you have some dry areas of the skin, this BB cream might enhance them. It is best for people with normal, mixed and mildly oily skin. There is also a version of this BB cream for normal to dry skin.


Za mene je ovo jedna od najboljih krema za visokim faktorom koje sam probala a da ima i ulogu prekrivanja i ujednačavanja tena. Vrlo sam zadovoljna i formulom i prekrivanjem i jako je često nosim od kad sam je dobila.


For me, this is one of the best creams high SPF which I have tried and which also has some coverage and evens out the complexion. I am very satisfied with the formula and coverage and since I got it I have used it quite a lot.



Pogledatjte za kraj i teksturu:


Also look at the texture:


Da li ste vi probali ovu BB kremu i kakvi su bili vaši utisci?

Šta mi se sviđa kod ove BB kreme:
- prekrivanje,
- matira,
- nije teška.

Šta mi se ne sviđa:
- samo jedna nijansa,
- kad prosijam krema samo sedi preko sebuma.

Informacije i ocene:

CENA: 1825 dinara
GDE JE NABAVITI: Lilly, apoteke
BROJ NIJANSI: 1
DA LI BIH JE PONOVO KUPILA: Da!

PAKOVANJE: 5/5
NANOŠENJE: 4/5
POSTOJANOST: 4/5
PREKTIVNA MOĆ: 4/5
IZGLED NA LICU: 5/5
UKUPNA OCENA: 4/5


Have you tried this BB cream and what were your impressions?

What I like about this BB cream:
- Coverage,
- Mattifying,
- Not heavy. 

What I don't like:
- Only one shade,
- When I get oily it just sits on top of the sebum.

Information and scores:

PRICE: 1825 RSD
WHERE TO BUY: Lilly, pharmacies
NUMBER OF SHADES: 1
WOULD I BUY IT AGAIN: Yes!

PACKAGING: 5/5
APPLICATION: 4/5
DURABILITY: 4/5
COVERAGE: 4/5
LOOK ON THE FACE: 5/5
OVERALL SCORE: 4/5

14 коментара:

  1. Ja moju još nisam otvorila. Još sam isuviše bleda za nju. Čudno zamišljam stavku da se može razmazati kada se nakupi sebum :D Moj mozak, ne pitaj :D Elem, moraću sačekati to sunce u nadi da će me "oprljiti zracima" i da ću dobiti malo boje, te da ću moći konačno da je probam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahahahah carice. Pa da kad se nakupi sebum nekako tu boju mogu da pomeram prstima kao da se pomesa sa sebumom. A definitivno bi izgledala ko sargarepa da je sad namazes. :)))

      Избриши
  2. Mnogo sam se neckala oko kupovine kreme , cak sam uzela i uzorak da testiram , bas zbog problema sa kozom, i sad si prevagnula moje neckanje na da , jos ima do kraja meseca ima 15% popusta , jos jedno da :)

    ОдговориИзбриши
  3. Meni stvarno nije jasno i moram priznati da me sada već pomalo ljuti, kako oni kreiraju te nijanse??? Sve su tamne, narančaste i nikakve... Zato ovakve proizvode niti ne isprobavam u našim ljekarnama jer ne odgovaraju mom tenu :/ .. i fakat mi nije jasno kad neka bljedolika poput mene kaze kako joj se nijansa fino stopi s tenom, LOL :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa ne znam ni meni nije jasno. Generalno jesu previse narandzaste. Cak ni ja ne crnim tako ko sargarepa. Mada nekako mi se magicno stopi sa kozom da ne izgleda uopste cudno. Ali ja nisam bledolika. Imam neku srednju nijansu koze. Ovo za svetle devojke nikako nije, cak ni ako pocrne. :) Mislim da bi zaista bilo ok da imaju i jednu ako ne svetliju onda barem madje narandzastu nijansu.

      Избриши
    2. Ma naravno, nisam ni aludirala na tebe kad sam rekla da mi je čudno da im se stopi s kožom jer vidim da si daleko tamnija od mene :D Vrijeme je i da počnu misliti na nas s aristokratskom puti :D

      Избриши
  4. Meni je ova nijansa iznenađujuće dobra! U prvom momentu deluje narandžasto, ali se za samo nekoliko sekundi divno stopi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da Vichy ima tu magiju da se narandzaste nijanse nekako ublaze kad se lepo razmaze puder ili BB krema :)

      Избриши
  5. Анониман19. јун 2014. 04:11

    Zaista je pretamna i prežuta nijansa da bi pasala većini. Šteta jer vidim da imaš riječi hvale za nju. Definitivno bi im se isplatilo da naprave još koju nijansu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da ali svi koji imaju bar malo zutog u sebi treba da uzmu tester jer se poprilicno lepo stapa sa kozom.

      Избриши
  6. Ipak ću je uzeti, biće mi super za plažu, taman da mi malo ujendači ten, a pretpostavljam da ću i uhvatiti nešto boje :) A s obzirom da na more idem već sljedeći mjesec, imaću nešto boje tokom ljeta pa će mi odgovarati, nadam se :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E pa nadam se i ja. Meni se mnogo svidja. Odlicna stvar sa visokim SPF-om a ipak i ozbiljnim ujednacavanjem tena.

      Избриши